ADN a lansat candidatul la Primăria Municipiului Târgu Mureș Nadia Rață: „Suntem alternativa la minciună, la jocuri, trocurile politice care ne-au guvernat viața în ultimii 30 ani. Partidele tradiționale nu se pot reforma, e nevoie de o cale nouă, curată!“

Astăzi, 7 februarie a.c., a fost lansat candidatul Alternativa Demnității Naționale – ADN, Filiala Mureș, la Primăria Municipiului Târgu Mureș, în persoana doamnei Nadia Rață. Anunțul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care a participat conducerea centrală a ADN (Cătălin Ivan, coordonator politic național, Ion Răducanu, coordonator organizatoric național) și în care au fost anunțate principiile după care se ghidează noul partid înființat, care se dorește a fi o alternativă reală la actuala clasă politică. Din echipa de conducere a ADN Mureș mai face parte și coordonatorul organizatoric Petru Deac, iar filiala beneficiază și de susținerea coordonatorului regional ADN Centru Cornel Onescu.

Coordonatorul politic al ADN, fostul europarlamentar Cătălin Ivan, a explicat că ADN se bazează atât pe oameni care fac pentru prima oară politică, dar și pe oameni cu experiență politică, dar care nu se mai regăsesc astăzi în proiectele respective. „Cei care vin în ADN trebuie să fi demonstrat în cariera lor politică onestitate, să nu aibă scandaluri sau suspiciuni de corupție în spate, să dovedească faptul că au făcut ceva în funcțiile publice dacă le-au deținut sau în comunitatea lor. Aducem în ADN vârste diferite, experiențe de politică diferite. E nevoie de un proiect de succes care să ajute România!“.

Nadia Rață, coordonatorul politic al ADN Mureș, și-a prezentat candidatura la Primăria Municipiului Târgu Mureș drept un angajament pe care și l-a luat în urmă cu mai mult timp față de locuitorii municipiului și pe care îl poate duce până la capăt în noua sa echipă politică, cea a ADN.

„Onestitate și acțiune, sunt două cuvinte care reprezintă sinteza proiectului nostru, planului nostru pentru Târgu Mureș. Și proactivitate, ceea ce mă caracterizează! E momentul să ne luăm viața în propriile mâini și schimbarea pe care ne-o dorim și la nivelul orașului Târgu Mureș și la nivelul țării se pot realiza prin vot, dar depinde de noi să vedem cui acordăm această încredere. Suntem alternativa la minciună, la jocuri, trocuri politice, care din păcate ne-au guvernat viața în ultimii 30 ani, la tot ceea ce detestăm cu toții la clasa politică actuală. Trebuie să schimbăm felul în care facem lucrurile de azi înainte. Pe această cale nouă în invit pe târgmureșeni alături de noi și îi invit să clădim o poveste de succes a orașului Târgu Mureș. Ne-am săturat să fim pioni pe tabla de joc a unui grup restrâns de persoane!“, a declarat Nadia Rață.

Cătălin Ivan i-a mulțumit Nadiei Rață pentru că a acceptat să coordoneze ADN Mureș și să își asume candidatura la Primăria Municipiului Târgu Mureș: „Eu mă identific cu perioada prin care a trecut în ultimul timp în PNL, raportat la ceea ce am trăit eu în PSD, dar misiunea pe care ne-am asumat-o ne aduce împreună, nu istoriile personale!“.

„Cred într-o schimbare concretă, vizibilă, reală a felului în care se face politică în România. Reforma pe care o așteaptă românii și România nu se poate realiza la nivelul partidelor tradiționale, ele nu se pot pur și simplu reforma! Am înțeles că trebuie să aleg o cale curată, nouă, dreaptă și că nu mai pot continua în formula de până acum“, a întărit Nadia Rață.

Ion Răducanu, coordonatorul organizatoric național al ADN a întărit faptul că astăzi se construiește la nivelul tuturor filialelor partidului un proiect pe termen lung, care va intra cu toate forțele sale în campaniile electorale pentru alegerile locale și naționale. „Sperăm să avem rezultate în aceste alegeri, să depășim pragul electoral, dar ținta noastră este 2024, când vom deveni o forță politică relevantă la nivel național! Suntem un partid abia înființat, avem patru luni de când funcționăm și am început să creăm structuri în teritoriu. Avem organizații în toată țara, acum trecem cu principalii colegi din conducerea centrală prin toate județele, lansăm candidaturile în principal la municipiile reședință de județ și consilii județene!“.

Ion Răducanu a vorbit și despre doctrina suveranistă a ADN: „Nu putem să stăm în genunchi la infinit, nu putem, să acceptăm fel de fel de recomandări de la UE de la persoane cu funcții temporare la UE, dar care nu sunt ei UE. Dorim să fim în UE, să stăm în picioare, să avem aceleași drepturi ca toți membrii UE, așa cum scrie în Tratat. Noi vrem ca UE să fie o uniunea a statelor europene suverane, nu să ne cedăm suveranitatea. Nu înseamnă ca poporul meu să sufere din acest motiv, să ajung să cumpăr curentul electric sau gazul metan sau petrolul din resursele noastre unor companii străine! Suntem azi cu 60% populație în sărăcie pentru că ne-am cedat resursele, am distrus capitalul românesc și am pierdut 3,5 milioane de locuitori care au plecat afară în bejenie în loc să li se asigure condițiile să muncească aici!“.

Cătălin Ivan a comentat și perspectiva desfășurării alegerilor locale în aceeași zi sau în aceeași perioadă cu cele parlamentare anticipate: „Considerăm că dezastrul din România are drept cauză toată clasa politică, nu este doar un partid pe care să putem să îl arătăm cu degetul. Uitați-vă cu câtă ușurință dărâmă un guvern cu o majoritate, fac altă majoritate pentru un alt guvern și apoi îl dărâmă și pe acela cu altă majoritate.

Nu este oportun din nici un punct de vedere să avem alegeri anticipate! Criza permanentă politică nu mai lasă loc de dezbateri, avem doar înjurături cum nici într-o margine de mahala nu mai găsești. Alegeri anticipate cu doar câteva luni înainte de alegeri la termen e un nonsens. Să faci alegeri locale cu parlamentare înseamnă să amesteci mere cu pere, dezbateri despre calitatea serviciilor publice la nivel local, de exemplar, cu dezbateri despre probleme macroeconomice. Dacă avem o dezbatere despre toate în același timp, de fapt nu mai avem o dezbatere. Asta se și urmărește: să nu discutăm despre Guvernul Orban și nici despre mandatele primarilor în funcție!“, a încheiat Cătălin Ivan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *