ADN, la Convenția Europeană Blockchain de la Barcelona

Platforma digitală pe care va funcționa Alternativa pentru Demnitate Națională a fost prezentată astăzi, la Barcelona, la Convenția Europeană Blockchain. Cătălin Ivan a vorbit despre necesitatea unui nou tip de instituție publică, tehnologia blockchain fiind cea care va genera instituții mai bune, prin transparentizare. El a adresat însă Convenției și o întrebare retorică: dacă vrem să adoptăm tehnologia blockchain, suntem, oare, dispuși să ne schimbăm modul de viață?

Cu ajutorul platformei, toate datele ADN rămân înregistrate pentru totdeauna, nu pot fi modificate și vor asigura transparența maximă în privința activității și finanțării organizației, dar și în evaluarea și promovarea membrilor. Fiecare membru are acces la toate informațiile care țin de activitatea sa, a organizației din care face parte și va putea solicita oricând informații suplimentare. Devine viabil și contractul smart, care monitorizează constant activitatea reprezentanților ADN în instituțiile publice, dacă își îndeplinesc și în ce mod își îndeplinesc promisiunile asumate de ADN înainte de alegeri.

Cătălin Ivan a spus în fața Convenției Europene Blockchain că ADN va avea cei mai pregătiți oameni și cele mai competente voci, care o vor reprezenta în alegeri și în viitoarele instituții publice, subliniind că nu există nici măcar un partid în Uniunea Europeană care să aibă o organizare internă atât de modernă și transparentă.