Cătălin Ivan (ADN): Alegerile locale în data de 27 septembrie vor reprezenta un eșec colosal al democrației românești plătit cu foarte multe vieți nevinovate. Cum a rămas, domnule Iohannis: ori sunteți precaut, ori sunteți prost?

Cătălin Ivan, coordonatorul politic național al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, cere partidelor parlamentare amânarea scrutinului pentru alegerile locale din 27 septembrie, pe fondul agravării situației epidemiologice din România și a previziunilor privind creșterea galopantă a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19.

În plus, Cătălin Ivan atrage atenția asupra faptului că o campanie electorală fără contactul direct cu cetățenii va favoriza cele două partide-mamut, PSD și PNL, care își vor reconfirma aleșii locali în funcții fără o concurență reală din partea unor partide mai mici, îngrădind dreptul cetățenilor de a alege informat și dreptul constituțional al majorității candidaților de a fi aleși (în lipsa posibilității de a-și face o campanie reală).

„Într-un dispreț profund, politicienii care își împart prin jaf veniturile bugetare sau cu legea în mână pe cele de la Autoritatea Electorală Permanentă grăbesc desfășurarea alegerilor locale în data de 27 septembrie, într-un moment în care interesul românilor este legat de propria securitate fizică și economică. Cu un Guvern care în lipsa unor măsuri care să priveze populația de libertate și de drepturile fundamentale nu poate ține epidemia sub control și cu un Parlament dominat de grupuri extinse de infracționalitate economică, clasa politică învechită în rele ne pregătește tuturor o campanie electorală fără întruniri publice, «online și la TV», după spusele Dirigintelui Politic de la Cotroceni.

În următoarele două luni vom avea un milion de români în rolul de candidați pentru diferite funcții în administrația locală care vor alerga să convingă alte milioane de români. Este cel mai amplu fenomen social. Nimic nu mișcă și nu pune în contact mai mulți români decât alegerile locale.

O campanie electorală doar online și la TV înseamnă pervertirea totală a ideii de democrație și de a convinge oamenii în mod direct de valoarea unui candidat sau a unor idei politice. Nimic nu va opri candidații să meargă din casă-n casă și să vorbească unor grupuri mai mici sau mai mari de oameni. Nu există ordonanță militară care să interzică întâlnirile dacă se insistă pe ideea alegerilor locale.

Cer imperativ tuturor instituțiilor și actorilor politici cu drept de decizie în această țară să renunțe la aventura declanșării procesului electoral din 27 septembrie și să revină cu picioarele pe pământ: 2020 este doar despre siguranța sanitară și financiară a românilor, nu despre politică sterilă!“, încheie Cătălin Ivan.

Biroul de Presă
ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *