Cătălin Ivan (ADN): Geaca roșie a lui Iohannis de la OUG 13 a fost de împrumut. Se pare că-i era prea mică. Elefanții lui Dragnea de la Guvern, în schimb, se potrivesc acum perfect la Cotroceni. Statul de drept trebuie apărat de PSD, nu și de PNL?

Coordonatorul politic național al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, condamnă derapajul fără precedent al președintelui PNL, premierul demis Ludovic Orban, care a catalogat recenta decizie a Curții Constituționale a României drept „ineptă“ și venind din partea unei instituții „controlate de PSD“.

„Constituția României, instituții precum CCR sau Parlamentul României au devenit pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban piedici în calea planurilor lor mărețe de a pune mâna urgent pe toată puterea. Democrația ne place doar când suntem în Opoziție, deciziile CCR se respectă doar atunci când ne convin, iar data alegerilor se stabilește, mai nou, doar atunci când îi convine PNL-ului? Constat stupefiat că astăzi, când PSD-ul nu mai este la guvernare, PNL-ul, «partidul de partea bună» în viziunea ambasadelor străine, are voie să calce în picioare statul de drept și instituții fundamentale fără să vedem proteste de stradă sau agitație maximă pe internet.

Să nu ne jucăm cu vorbele și realitatea! A numi o decizie a CCR «ineptă» reprezintă un atac direct la democrație. Să înțelegem că nu trebuie să mai respectăm nici o instituţie a statului român? Unde sunt liberalii de acum câţiva ani, care îşi rupeau cămăşile de pe ei în pieţele publice din România pentru apărarea statului de drept?

Îi transmitem lui Iohannis că elefanţii pe care i-a căutat, pe bună dreptate, la Guvern în 2017, sunt acum la Cotroceni!“, încheie Cătălin Ivan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *