Cătălin Ivan: Klaus Iohannis anunță că în al doilea mandat va fi un „Băsescu pe steroizi“ și că proiectul său de țară va fi încălcarea Constituției!

Cătălin Ivan, coordonator politic al ADN, consideră că declarațiile din seara realegerii sale „la masa verde“ în funcția de Președinte al României făcute de Klaus Iohannis trădează intenția de a încălca Constituția în mod sistematic, prin implicarea sa în toate rândurile de alegeri care urmează.

În plus, împărțirea scenei politice în mod arbitrar de către Președinte, între „partide democratice“ și, pe cale de consecință, „partide nedemocratice“, dovedește în opinia lui Cătălin Ivan că Președintele în funcție se dezbracă total de haina constituțională a mediatorului și amenință cu „moartea politică“ orice alt partid care nu i se va supune. „A fost cel mai nedemocratic discurs susținut de vreun câștigător al alegerilor prezidențiale după anunțarea exit-poll-urilor!“, crede Cătălin Ivan.

„Dacă Traian Băsescu ar fi ținut un discurs, în oricare punct al mandatelor sale, asemănător cu cel rostit duminică seară de către Klaus Iohannis, atunci ar fi fost condamnat vehement, iar în România s-ar fi discutat doar despre faptul că a declarat război tuturor cetățenilor care nu votează cu el sau cu partidul din care provine și, în cele din urmă, război Constituției! Tăcerea de acum este suspectă, cu toate că suntem în fața unei situații mult mai grave: Klaus Iohannis anunță deschis că se va implica în mod neconstituțional în formarea de guverne («voi crea o nouă majoritate compusă din partide democratice»), cataloghează în mod arbitrar unele forțe politice drept «nedemocratice», în ciuda faptului că au primit de la zeci de mii la milioane de voturi, și asta doar pentru că nu au anunțat deja că i se supun!

Mai mult decât atât, Iohannis condiționează îndeplinirea atribuțiilor sale prezidențiale și reforma statului așteptată de toți românii, construirea de autostrăzi sau acordarea drepturilor salariale și a pensiilor de votul masiv pentru Partidul Său în alegerile locale și parlamentare viitoare. Unde scrie în Constituția României că Președintele țării conduce partide politice, formează personal majorități parlamentare sau pune primarii în toate localitățile țării?

Președintele cu rol constituțional de garant al securității naționale anunță că declară război împotriva tuturor românilor care nu sunt de aceeași părere cu domnia sa ori care nu se arată dispuși să-i execute ordinele! În condițiile în care războiul româno-român purtat permanent în ultimii ani constituie cea mai mare vulnerabilitate a securității noastre naționale, prin crize permanente care escaladează, Klaus Iohannis își începe al doilea mandat printr-o declarație de război la adresa unor concetățeni.

Dacă Primul ales al Țării ne anunță senin în seara victoriei sale că nu va mai respecta cea mai importantă lege a României – însăși Constituția –, atunci noi, restul românilor, de ce am mai fi obligați să respectăm orice lege din țara asta? Modelul pe care Iohannis ni-l propune este al haosului prelungit, al bătăliilor politice duse dincolo de paroxism, al anihilării cu orice preț a dușmanului politic, dincolo de orice limite Constituționale!“, încheie Cătălin Ivan.

Declarațiile lui Klaus Iohannis avute în vedere:

„Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală. Vă promit încă un lucru: voi fi un președinte total implicat pentru România.

Tebuie să fim realiști. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci când PSD-ul e trimis în opoziție vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii. Abia atunci vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim noi cu toții.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *