Cătălin Ivan: „Se nasc tot mai puțini copii în România, dar cei care se nasc devin victimele unui sistem corupt și incompetent!“

Avem deja un lung șir de tragedii cu copii, iar Iohannis și PNL fac ce știu mai bine: TAC!

Cătălin Ivan, coordonator politic al ADN, cere poziționarea autorităților, în frunte cu președintele Iohannis și premierul liberal Orban, pe tema gravă a siguranței copilului în România, precum și o listă concretă de măsuri imediate, cum ar fi modificarea legii în direcția aplicării unor sancțiuni maxime pentru cei care abuzează copii sau le pun integritatea în pericol!

„Astăzi statul nu poate asigura în nici un fel protecție copiilor, iar recentul caz de la Brăila, unde o fetiță a fost luată cu forța de pe stradă, târâtă pe câmp, sechestrată și violată, se înscrie într-un lung și de eșecuri ale statului, pornind de la cazul Sorina, la drama Cameliei Smicală și a copiilor săi, cazul Caracal – iar lista pare una nesfârșită. Dacă azi ne abandonăm copiii în voia sorții, riscăm să nu mai avem mâine, ca țară, chiar nici un fel de viitor!“, trage un semnal de alarmă Cătălin Ivan.

„Guvernele vin și trec, la fel și rundele de alegeri, însă pe agenda Președintelui și a autorităților, astăzi reprezentate de premierul liberal, niciodată nu își fac loc dramele prin care trec zi după zi copiii din România și din Diaspora, lăsați fără apărare în fața abuzurilor judiciare, maltratați de infractori deosebit de periculoși, traumatizați într-o țară care, prin lipsa de acțiune, le fură viitorul. Trauma fetiței din Brăila nu va putea fi reparată, iar făptași de teapa violatorilor acestei copile nu sunt descurajați în nici un fel de autorități să comită astfel de atrocități. Este un faliment total al statului român, un contract social făcut bucăți. Sintagma «siguranța cetățeanului» a ajuns la noi o lozincă, nu mai are nici o acoperire în realitate.

Este revoltător că șirul acesta infinit de tragedii care șochează întreaga opinie publică și care, pe lângă dramele individuale ale victimelor și familiilor acestora, induc fiecărui român teama privind propria sa siguranță, nu pare să stârnească absolut nici o emoție primilor oameni în stat, celor care astăzi au toate pârghiile necesare pentru a transmite un mesaj puternic și pentru a lua măsuri ca astfel de tragedii să nu se mai repete. În urma scrisorii mele deschise către Klaus Iohannis privind soarta copiilor Cameliei Smicală nu a existat nici o reacție. În urma tuturor dramelor copiilor din România rămân o tăcere uriașă și nici o măsură concretă.

Astăzi, putem constata, nici Președintele Iohannis și nici guvernul liberal nu arată un dram de empatie sau de preocupare față de viitorul copiilor acestei țări. Fac un apel la aceștia să își ia rolul în serios și, odată campania electorală încheiată, să își îndeplinească atribuțiile legale – nimic mai mult, nimic mai puțin! Pentru un președinte și un partid care s-au folosit în mod dibace în trecut de drame pentru a-și consolida puterea, chiar și de dragul imaginii publice ar putea alege acum să nu-i mai abandoneze pe copiii români lipsiți de orice apărare! Acționați azi pentru a mai avea un mâine!“, încheie Cătălin Ivan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *