Copiii merg în Parlamentul European

Activitatea europarlamentarului Cătălin Ivan în Parlamentul European a fost dedicată mai mult luptei împotriva corupției, recuperării averilor ilicite, mai mult pe zona economică. “Trăim o perioadă foarte complicată pentru UE, în care cu toții ne punem întrebarea în ce fel de Uniune vom trăi în viitor, cum va arăta această Uniune, ce legătură mai are proiectul inițial al UE cu ceea ce avem acum, direcția în care mergem.

Cu toții cunoaștem statisticile UE, care spun că în anii 2050, deci în timpul vieții noastre, populația sub 15 ani la nivel european va fi majoritar musulmană. Scăderea natalității la nivel european este deja un trend stabilizat de mulți ani și nu doar în Europa de Vest, ci și în România. La 1.000 de nașteri, sunt 480 de avorturi doar în statisticile oficiale, raportate de spitalele și clinicile de stat românești.

Am aflat că în anul 1877, când România nu era încă unită, numărul nașterilor din Moldova și Țara Românească era mai mare decât este astăzi în toată România.
Este, în mod clar, o situație dramatică și trebuie să luăm măsuri. De 10 ani, în Parlamentul European dezbatem tot felul de teme, dar foarte puține vizează tema existenței noastre ca popor, în primul rând, și ca Uniune Europeană creștină.

Miza mea ca om politic este să pun tot mai multe teme importante pe agenda europeană. În loc să reacționăm la teme false, impuse de lobby-ul dintr-o anumită zonă, este timpul să devenim proactivi, nu doar reactivi, și să punem noi pe agenda europeană teme care vizează probleme reale ale cetățenilor, drame ascunse despre care nimeni nu vorbește deschis.

Acest eveniment este nu întâmplător programat în luna martie, care este una cu simbolistică aparte pentru viață în România. L-am gândit în așa fel să fie un prim episod și mi-aș dori mult ca să devină o tradiție în Parlamentul European, ca în fiecare an, în luna martie, să aibă loc acest eveniment.

Prima ediție a evenimentului „Babies go to European Parliament”, care se desfășoară în cadrul Parlamentului European, a avut ca temă „Beyond the pro-life vs pro-choice debate, there is room for the support women în pregnancy crisis” (“Dincolo de dezbaterea pro-viață vs alegere, există loc pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină”).

Evenimentul este dedicat sprijinirii femeilor în criză de sarcină, iar în cadrul dezbaterii vor lua cuvântul:
• mame din România și din alte state ale Uniunii Europene, care au depășit o situație de criză de sarcină și au născut copilul;
• directori și reprezentanți ai unor centre de consiliere și sprijin pentru femeile în criză de sarcină din România și din alte state ale Uniunii Europene;
• membri ai Parlamentului European care sprijină viața.

Ne dorim ca prin intermediul acestui eveniment să facem cunoscute problemele cu care se confruntă femeile în criză de sarcină în România și în alte țări ale Uniunii Europene și să propunem idei și modalități concrete de sprijin.”

Cătălin Ivan, europarlamentar neafiliat, candidat PRODEMO.