Numele meu este Alexandru Simon, am 49 de ani, născut la Sighetu Marmației, fiind un maramureșean get-beget.

Sunt de profesie manager, cu o experiență de 15 ani, conducând o afacere dezvoltată de către mine, în mai multe țări, afacere bazată pe produse de construcții ecologice. Întotdeauna am fost un om care a știut să gestioneze afacerile și fondurile în cel mai eficient mod, pe principiul „tata a fost evreu, iar mama scoțiancă”!

Pot să mă numesc un om norocos din toate punctele de vedere: sunt căsătorit, având o soție și familie minunată, am prieteni calzi și sinceri, parteneri și colegi de încredere, iar din momentul aderării la proiectul ADN – Alternativa Pentru Demnitate Națională, consider că fac parte din cea mai frumoasă familie politică existentă vreodată în România, având în Cătălin Ivan și restul colegilor o familie deosebită, cu care suntem împreună și la bine, și la rău. Mi-am dorit întotdeauna să pot să schimb ceva pentru oamenii acestei țări, implicându-mă în politică în 2016, fiind membru fondator USR Sibiu, de unde am plecat cu un gust amar din cauza a tot ce se întâmpla în interiorul unui partid nou format, renunțând la beneficiile oferite, în favoarea verticalității.

Pe lângă afacerile de zi cu zi, sunt un sportiv licențiat, participant de peste un deceniu în Campionatul Național de Raliuri, în calitate de copilot, având la activ un număr destul de însemnat de trofee, raliurile fiind una dintre pasiunile mele.
În timpul liber, prefer să citesc și să cutreier natura și pădurile rămase ale patriei.
Crezul meu este într-o Românie suverană și demnă, bazată pe valorile noastre fundamentale și naționale. Cred într-o Românie unde putem lăsa moștenire și transmite mai departe viitoarelor generații: cultura, tradițiile, pădurile, agricultura și multe alte valori, caracteristice acestui minunat popor.