Atitudinea creează viitorul

53 de ani, născut la Piatra Neamt, absolvent al Facultătii de Electronică si Telecomunicatii din Bucuresti.

Activ din anul 1994 in zona organizatiilor voluntare, non-profit iar din anul 2009  Secretar General al ENSP in Bruxelles, Belgia. Am fondat și coordonat mai multe asociații ale românilor din Belgia.

ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională este primul partid politic din care fac parte.

Consider ca a-ți iubi țara nu este o rușine ci o virtute. Fiecare popor trebuie să-și cultive valorile naționale, să-și păstreze identitatea prin limbă, tradiții și religie, să le transmită mai departe, generațiilor viitoare.

Pentru familiile de români plecate din țară, sunt necesare proiecte de tip punte între comunitățile de origine, în special din zonele rurale, și comunitățile de destinație, unde s-au stabilit. Copiii românilor trebuie ajutați de statul român să aibă o educație în limba maternă și să cunoască tradițiile și valorile naționale românești. Altfel, se vor îndepărta, iar un popor fără rădăcini este al nimănui.

Susțin, alaturi de colegii din ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, proiectul Europei ca uniune a națiunilor, unită în diversitate.

Cred că România este oriunde se află chiar și un singur român iar drepturile românilor nu trebuie să se opreasca la granițele țării. Românii trebuie să beneficieze de un contact facil, în timp real, cu instituțiile statului român, să obțină informații și să poată transmite solicitări, să fie protejați de abuzuri oriunde s-ar afla în lume.

Sentimentele de abandon și de înstrăinare ale românilor din strainatate trebuie atenuate. Statul român are obligația să țină legătura cu fiecare cetățean român, oriunde s-ar afla el, ca și când ar fi în interiorul granițelor.

Cred în solidaritatea românilor la nevoie. Din pacate românii inca parasesc România iar inegalitatile, si mai ales cele din domeniile sanatatii si educatiei, creează vulnerabilitate economică și socială pe scară largă. Riscurile sclaviei moderne au crescut în aproape trei sferturi din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene pe parcursul ultimului an iar România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat risc de sclavie modernă.

Bazându-se pe un sistem economic și politic stabil, țările puternic dezvoltate atrag tot mai mulți cetățeni români pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă cu salarii mult mai mici decât cele pe care ar fi nevoite să le plătească cetățenilor lor. Acest fenomen s-a vazut foarte clar si in timpul pandemiei COVID-19.

Corupția globală permite ca sclavia, deși descoperită, să rămână adesea nepedepsită…

Este nevoie de definirea unor strategii clare la nivel european si national pentru stimularea creării de locuri de muncă plătite la justa valoare a muncii. Transparența locurilor de muncă este necesară atât în mediul privat, cât și în administrația publică, pentru a evita plata diferită pentru o aceeași muncă prestată

Va astept alaturi de mine la ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională. Doar impreuna putem readuce demnitatea Romaniei si unitatea romanilor indifferent de locul unde se afla, in tara sau in lume.