Îi înțeleg pe politicienii care o aclamă astăzi pe Kovesi. Nici unuia nu i-ar fi convenit o candidatură a fostei șefe DNA la președinția României!

Cătălin Ivan, președintele ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, candidat la alegerile prezidențiale, reacționează la informațiile apărute în spațiul public despre votul din Consiliul COREPER privitor șefia Parchetului European pentru Laura Codruța Kovesi.

 

PNL zice că a făcut-o pe Kovesi procuror-șef european. USR-Plus susține că «a făcut diferența». În ecuație intervine și Iohannis, care ar fi convins-o, evident, «pe surse», pe Luminița Odobescu să își schimbe votul negativ pe care l-ar fi ordonat Dăncilă. Le înțeleg perfect bucuria: nimănui nu i-ar fi convenit o candidatură a lui Kovesi la președinția României, toți cei de pe așa-zisa „parte dreaptă“ ar fi făcut lobby și la marțieni dacă i-ar fi ajutat ca Laura Codruța Kovesi să fie proptită la Bruxelles și să o țină cât mai departe de intrarea în politică.

Este pur și simplu vorba despre un troc și despre păzit pielea politică. Mai departe, care sunt prioritățile românilor, cum combatem sărăcia, cum îi readucem pe ai noștri acasă, cum facem șosele sau cum ne apărăm antreprenorii – nu veți auzi nimic despre acestea în campania electorală din partea celor pe care sondajele îi dau drept „favoriți“.

Este un joc al urii și al intereselor politice meschine, un efect de tornadă care pare în mai toate zilele să ne blocheze vederea și să ne îndepărteze de la problemele reale. Când ne vom ocupa, cu adevărat, și de România? Când vom începe să îi clădim un viitor?

Din păcate, așa cum am mai spus-o, Laura Codruța Kovesi se face vinovată de compromiterea luptei împotriva corupției din România. Este o șansă pe care am irosit-o mai bine de un deceniu prin capturarea Justiției în scopuri politice de către toate taberele. Nu cred că putem spune că va reprezenta România în înalta demnitate, ci un cumul de interese care au propulsat-o peste capul românilor.“