Platforma digitală pe care va funcționa Alternativa pentru Demnitate Națională a fost prezentată astăzi la Summitul Blockchain de la Paris

Platforma digitală pe care va funcționa Alternativa pentru Demnitate Națională a fost prezentată, astăzi, la Summitul Blockchain de la Paris, unde participă cei mai importanți antreprenori în domeniu, specialiști, jurnaliști și oameni politici preocupați de inovație.

În cadrul panelului ”Cum poate beneficia democrația de tehnologia blockchain”, europarlamentarul Cătălin Ivan, fondator al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN), a vorbit despre necesitatea unui nou tip de comunicare politică și publică, în general, bazată pe transparență maximă și pe competență. Tehnologia blockchain este cea care va genera instituții mai bune, prin transparentizare, cu condiția să fim dispuși să ne schimbăm modul de viață, a spus Cătălin Ivan.

 Europarlamentarul român a prezentat modul de funcționare al ADN pe baza tehnologiei blockchain, subliniind faptul că toate datele și informațiile formațiunii, odată publicate, rămân înregistrate pentru totdeauna. Nu vor putea fi modificate și vor asigura transparența maximă în privința activității și finanțării organizației, dar și în evaluarea și promovarea membrilor. Fiecare membru are acces la toate informațiile care țin de activitatea sa, a organizației din care face parte și va putea solicita oricând informații suplimentare. Devine viabil și contractul smart, care monitorizează constant activitatea reprezentanților ADN în instituțiile publice, dacă își îndeplinesc și în ce mod își îndeplinesc promisiunile asumate de ADN înainte de alegeri.

Cătălin Ivan a spus în cadrul Summitului Blockchain de la Paris că nu există nici măcar un partid în Uniunea Europeană care să aibă o organizare internă atât de modernă și transparentă, ADN fiind, astfel, o premieră absolută în materie politică.