Taberele de la noi au exportat în Europa un stil pestilențial de a face politică

????? ????????̦?? ??̆ ????????? ?? ????????? ??????? ?? ???? ???? ??̆ ????̆ ????? ??? ?????? ?????̆ ? ????̂?????!

Cătălin Ivan, candidatul la funcția de Președinte al României din partea ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, face un apel la contracandidații săi de a stabili datele de desfășurare ale unor dezbateri televizate. În opinia lui Cătălin Ivan, candidații cu funcții publice intrați în cursa prezidențială „își maximizează fie rolul de opozant, fie rolul de victimă, făcând din campania prezidențială o înșiruire de «fake news» menită să deturneze grav agenda publică“ și solicită revenirea la agenda cetățeanului în această campanie electorală.

„În lupta lor pentru putere internă, taberele de la noi au exportat în Europa un stil pestilențial de a face politică, o bătaie de joc în formă continuată la adresa intereselor românilor simpli. De la Iohannis și până la Barna, Orban, Cioloș ori Dăncilă și Plumb, spectacolul oferit este jalnic și primejdios.

Căderea Guvernului acum nu ar face decât să amplifice un scenariu grotesc de distragere a atenției alegătorilor de la o cursă prezidențială bazată de argumente și pe dezbatere. Candidații cu funcții publice își maximizează fie rolul de opozant, fie rolul de victimă, făcând din campania prezidențială o înșiruire de «fake news» menită să deturneze grav agenda publică.

Rovana Plumb, susținută „necondiționat“ de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, a fost respinsă a doua oară cu un vot covârșitor în Comisia Juridică a Parlamentului European. Majoritatea celor din Comisie nu par să fi fost impresionați de faptul că Plumb a făcut rost peste noapte de 200.000 de euro ca să își achite împrumutul din campania electorală și nici de «fermitatea» doamnei Dăncilă.

De cealaltă parte, PNL și USR-Plus exultă de bucurie, de parcă România ar fi câștigat ceva din această situație politică absolut jenantă în care ne aflăm. Dovedesc și unii, și alții, la fel de multă inconștiență în tratarea unui dosar extern esențial pentru următorii ani.

Fac un apel la toți candidații în aceste alegeri prezidențiale să stabilim data dezbaterilor în fața cetățenilor, în studiourile unor televiziuni, cu moderatori imparțiali și cu teme care să respecte agenda cetățeanului! Echipa mea este pregătită să discute termenii acestor dezbateri și să facă tot ce este posibil pentru ca ele să aibă loc“!

#PresedintePentruRomani #Ivan24